O firmie "Kocbek"
Młyn olejarski Kocbek
Wszystko zaczęło się w 1929 roku...
Dzięki naszemu dziadkowi Alojzowi wytyczono właściwą ścieżkę, do dziś kontynuujemy tradycję, która pozwala nam tworzyć najlepsze produkty, jakie tylko możemy produkować. Nadal korzystamy z tego samego młyna, co w 1929 roku, i nadal przetwarzamy olej w taki sam sposób, jak wtedy. I będziemy to robić zawsze.
Doświadczenie i wymagania rynku są powodem, dla którego dziś możemy zaoferować Ci najczystsze i najbardziej naturalne oleje z wybranych pestek, które dojrzewały na polach nietkniętej natury.
Jesteśmy pasjonatami tego, co robimy, i naszym celem jest prostota. Czy to olej z pestek dyni czy czekolada – chcemy tworzyć najlepsze produkty, jakie tylko możemy. Chcemy, abyś mógł poczuć naszą pasję we wszystkich naszych produktach i aby nasza pasja stała się Twoją pasją.
Kocbek
Trzecie pokolenie
Wiedza Alojza Kocbka została przekazana i pielęgnowana przez pokolenia, a dzisiaj odpowiedzialność za rodzinę spoczywa na jego wnuku, Gorazdzie Kocbku. Gorazd odczuwa wielki szacunek i głęboką wdzięczność za tę wiedzę, dlatego kontynuuje rozwijanie marki KÓCBEK jako przedsiębiorstwa patrzącego w przyszłość, blisko związanego z przeszłością.
Kocbek
Unikalna produkcja
Aby móc zaoferować Ci olej z pestek dyni, który jest konsekwentnie najwyższej jakości, dziękujemy naturalnym zasobom naszego środowiska. Nasza lokalizacja w regionie Prlekija, w Słowenii, posiada najlepsze warunki klimatyczne i glebowe na świecie, a tutaj rosną najlepsze dynie, które dają nam najlepsze nasiona dyni, dzięki czemu możemy produkować najlepszy olej z pestek dyni.
Nie stosujemy szybkiego ani wysokiego podgrzewania w procesie produkcji oleju, nie szukamy skrótów i nie dodajemy barwników, zagęstników ani konserwantów.
Olej z pestek dyni można dodawać do różnych dań i sałatek, ale używa się go także do przygotowywania ciepłych potraw, którym nadajemy specjalne podkreślenie lub unikalny smak.
Aby móc wybierać spośród różnych olejów w naszej ofercie, stosujemy dwie metody produkcji: tłoczenie na gorąco – tradycyjny proces produkcji i tłoczenie na zimno.
Dzięki najstarszej tradycji, wiedzy i doświadczeniu oferujemy wszystkim klientom najwyższą jakość i wyjątkowe oleje nierafinowane.
Znajdziesz nas na Starej Górze, przy głównej drodze prowadzącej w kierunku G. Radgona – Radenci – Kapela – Sveti Jurij ob Ščavnici – Ptuj. To północno-wschodnia część Słowenii, dolina Ščavniška, w sercu regionu winiarskiego Slovenske gorice, niedaleko dziewiczej przyrody Jeziora Blaguška.